İstanbul Antik Sanat

İstanbul Antik Sanat değerli ve seçkin eserleri sanatseverlere sunmak amacı ile Mehmet Çebi tarafından kurulmuştur. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünü bitiren Çebi, yüksek lisansını aynı üniversitenin İktisat Fakültesi Sosyal Siyaset Bölümünde tamamlamıştır.1990 yılında kurmuş olduğu Çebi Antik Şirketi ile profesyonel olarak sanat eserleri ve antika alım satımına başlayan Çebi, 2000’li yılların başında sanat faaliyetlerini uluslararası seviyeye çıkarıp İstanbul Antik Sanat Müzayede Evi ve Galerisini hayata geçirmiştir.

Özellikle Hat Sanatı ve Çağdaş Hilye-i Şerifler ile ilgili olarak oluşturduğu koleksiyonlar yurt içi ve yurt dışında konuyla ilgili en büyük sergi ve tanıtım organizasyonlarında sanatseverlerin beğenisine sunulmuş ve milyonlarca kişi tarafından ziyaret edilmiştir. Sanata ve sanatçıya sahip çıkmanın en güzel yolunun müze kurmak olduğuna inanan Çebi , 2015 yılında kurmuş olduğu İstanbul Sanat ve Medeniyet Vakfı ile dünyadaki tek Hilye-i Şerif ve Tesbih Müzesini Süleymaniye’de açarak geniş koleksiyonunun bir bölümünü milletin istifadesine sunmuştur.

2018 yılında kurduğu “İstanbul Resimleri Müzesi” ile Türkiye’ye ikinci bir müze kazandıran Çebi , ilgili tüm sanatseverlerin 1850’lerdan günümüze önemli Türk ve yabancı ressamların İstanbul konulu resimlerini ücretsiz olarak görebilmesine vesile olmuştur. Bir şehirde, yalnızca o şehrin resimlerinden oluşan bir müze olma özelliğiyle de dünyada benzeri bulunmayan müzede,1850’li yıllardan günümüze kadar Osmanlı ressamları, oryantalist ressamlar, Cumhuriyet dönemi ressamları ve çağdaş ressamların eserleri bulunmaktadır.

Çağdaş ve klasik sanatta uzun yıllara dayanan bu bilgi birikimiyle İstanbul Antik Sanat düzenlediği müzayedelerle önemli koleksiyonların oluşmasına zemin hazırlamakta ve en güvenilir sanat eserlerini sanatseverlere sunmanın mutluluğunu yaşamaktadır. Müzayedelerde satışa sunulacak olan sanat eserleri önceden kendi alanında uzman kişiler tarafından incelenerek akabinde satışa sunulmaktadır. İstanbul Antik Sanat en yüksek kalitede hazırladığı katalogları ve yaptığı prestijli sergileri ile sanatseverlerin memnuniyeti için çalışmakta ve müzayedecilik, sanat eseri alım ve satımı konularında yılların tecrübesi ile hizmet sunmaktadır.

İstanbul Antik Sanat

İletişim Bilgileri

W : istanbulantiksanat.com
T :   +905321715331
@ : info@istanbulantiksanat.com

“İstanbul Antik Sanat” üzerine 3 yorum

  1. Osmanlının son yıllarından kalma olduğunu tahmin ettiğim süslemeli Arapça Allah (cc) 99 ismi ve bazı ayetlerin yazdığı bir tablo ile yine aynı döneme ait tespih var satmak istiyorum…

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir