Tüm zamanların müzayede rekoru: 142 milyon dolarlık tablo!

Francis Bacon’un 1969 tarihli ‘Freud’ üçlemesi adlı eseri, 142 milyon dolarla tüm zamanların müzayede rekorunu kırdı.

Modern resmin büyük isimlerinden Francis Bacon’un ‘Lucian Freud Üçlemesi’, New York ’ta düzenlenen Christie’s müzayedesinde rekor bir fiyatla, 142 milyon 405 bin dolara (285 milyon lira) satıldı. İngiliz ressam Francis Bacon’un 1969 tarihli üçlemesi, böylece bir müzayedede bugüne kadar en yüksek fiyata satılan eser oldu. Açık artırma yoluyla yapılan satışta bir önceki dünya rekoru, Sotheby’s’in 2012 yılında yaptığı açık artırmada, Edvard Munch’un ‘Çığlık’ adlı eseri 120 milyon dolara satılmıştı.

Christie’s’in Rockefeller Center’daki merkezindeki ‘Savaş Sonrası ve Çağdaş’ başlıklı müzayedede rekor fiyata satılan yaklaşık 1 metre 83 cm yüksekliğindeki Freud üçlemesi, Bacon’un büyük ölçüdeki 28 üç parçadan oluşan eserinden biri olarak biliniyor.

Satış öncesinde Christie’s’den açık artırma öncesinde yapılan açıklamada, Bacon’un Freud üçlemesinin her zaman birlikte olmadığı bildirildi. ‘Lucian Freud’ üçlemesinin açık artırması 85 milyon dolardan başlamıştı.
Bacon’un daha önceki en yüksek fiyata satılan resmi, 2012 yılında, Sotheby’s müzayede evi tarafından yapılan açık artırmada, 86 milyon dolardan alıcı bulan “Triptych,1976” adlı üçleme eseri olmuştu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir